reispas Vraag reispas aan

Vervoer van maandag t/m zaterdag | BEL: 06-13839915

Naoberbus

Lidmaatschap en Tarieven

Het gebruik van onze diensten is aan enkele voorwaarden verbonden:

U bent minder mobiel vanwege een beperking, u heeft geen geschikt eigen vervoer of u bent niet in staat om gebruik te maken van het openbaar vervoer.
 Verder dient u in het bezit te zijn van de NaoberBus reispas. De reispas is tevens het bewijs van lidmaatschap en kost € 25  per 12 maanden ¹).
 Naast het lidmaatschap betaalt u per vervoersrit (enkele reis). Daarvoor stelt de NaoberBus strippenkaarten beschikbaar die tegen contante betaling bij de chauffeur kunnen worden gekocht. Afhankelijk van het aantal zones worden één of meerdere strippen afgetekend (1 zone = 1 strip, 2 zones = 2 strippen, enz).

¹) De reispas kunt u hier aanvragen, maar u kunt ook contact opnemen met  onze ledenadministratie of NaoberBus telefoondienst. Wij zorgen dan dat u het aanvraagformulier krijgt toegestuurd. 
   
 ✆ 06 209.412.78 Ledenadministratie - Gonny Leussink
 ✆ 06 138.399.15 NaoberBus telefoondienst (ma t/m vr 9-16 uur, zat 9-12 uur)

Strippenkaarten, over zones en wat kost een vervoersrit?

U betaalt voor de heenrit én de terugrit (2x enkele reis), de NaoberBus kent geen retourtarieven. De vervoersrit wordt verrekend door het laten aftekenen van strippen op een strippenkaart. Het aantal af te tekenen strippen hangt af van het aantal zones waarbinnen de rit wordt afgelegd. Eén zone betekent één strip van de strippenkaart, enz. De volgende zones zijn vastgesteld:

ZONETABEL versus STRIPPEN

zone Als u binnen de bebouwde kom van uw woonplaats vervoerd wordt, wordt 1 strip afgetekend (enkele reis)
zone Woont of verblijft  u in het buitengebied, bijv. buitengebied Haarlo, en wilt u naar de kern van uw dorp? Als de afstand van deze rit  minder dan drie  kilometer  bedraagt, wordt 1 strip afgetekend (enkele reis).
zones Zie voorgaand voorbeeld, maar als de afstand drie kilometer of meer bedraagt, dan worden 2 strippen afgetekend (enkele reis).
zones Gaat u naar een naastgelegen bestemming van uw woonplaats (buitengebied of naburig dorp), dan worden 2 strippen afgetekend (enkele reis). Voorbeeld is een rit van Rekken naar Eibergen.
zones (tevens max)

Is de afstand tussen uw woonplaats (ongeacht dorp of buitengebied) en de bestemming 10 kilometer of meer, dan worden 3 strippen afgetekend (enkele reis). Voorbeeld is een enkele rit van Rekken naar Ruurlo.

Er zijn 2 soorten strippenkaarten of losse kaartjes te verkrijgen bij de chauffeur van de bus of de auto:

NB. De oranje 24 strippenkaart heeft nog een achterkant met 14 strippen.

De strippenkaarten of losse kaartjes dienen contant te worden afgerekend met de chauffeur. Wat betaal je nu voor de strippenkaarten en wat kost dit per strip?

 
 10 strippenkaart €13,00 per strip is dat € 1,30 
 24 strippenkaart €30,00 per strip is dat € 1,25
 los kaartje (1 strip) €1,50 per strip is dat € 1,50

Kosten meerijden van mantelzorger

Een mantelzorger kan gratis meerijden met de betreffende klant. Uitzondering hierop geldt voor de mantelzorger van een klant met vervoer van/naar een dagbesteding en waarvoor de Stichting B.O.B. (de NaoberBus) een kostenregeling heeft getroffen, bijv. op basis van facturering. In zo'n geval betaalt de mantelzorger het aantal strippen zoals in de zonetabel is vermeld. 

Groepsvervoer en tarieven

Groepsvervoer met de NaoberBus is mogelijk voor zover het vervoer betreft voor onze doelgroep. Voor groepsvervoer is het lidmaatschap geen vereiste. In onze bus kunnen maximaal 7 personen zonder rolstoel plaatsnemen, terwijl maximaal 2 personen met een rolstoel en 4 personen zonder rolstoel mogelijk zijn. In de bus is er geen beperking voor plaatsing van rollators mits deze inklapbaar zijn.

Groepsvervoer is ook mogelijk buiten de standaard vervoersdagen. We zijn daarbij wel afhankelijk van beschikbare chauffeurs.

Voor groepsvervoer gelden afwijkende tarieven. Aanvragen voor groepsvervoer kunnen worden ingediend bij de NaoberBus telefoondienst. Voor meer informatie, klik hier.

naar boven