reispas Vraag reispas aan

Vervoer van maandag t/m zaterdag | BEL: 06-13839915

Naoberbus

ONDERTUSSEN IN DE BUS

Trots op onze vrijwilligers, de mooie verhalen en belevenissen in de NaoberBus.

5 april 2019 - Je verjaardag vier je samen met ...DE NOABERBUS

Mevrouw Theunissen uit Borculo was 80 jaar geworden, een mijlpaal. En dat wilde ze graag vieren met de kinderen, vrienden, bekenden én naobers zoals later bleek. Vandaag vierde ze dat met de zwemvrienden in Neede. En zoals alle keren laat zij zich vervoeren met ... hoe kan het anders, de NaoberBus. Al op de heenweg zei ze tegen de chauffeur "maar mijn verjaardag wil ik ook vieren met de NaoberBus, hoor!". En zo gebeurde het, nog vóórdat de terugweg werd aanvaard, gebak voor de chauffeur, heerlijk! 

Wat een blijk van waardering voor de NaoberBus. Mw. Theunissen, nogmaals van harte gefeliciteerd met uw verjaardag en we hopen dat we u nog vaak naar het zwembad (of elders) mogen brengen.

30 maart 2019 -  Zonnebloem Berkelland verzorgt rondrit met de NaoberBus

Op zaterdag 30 maart heeft de NaoberBus een rondrit door de regio verzorgd voor de Zonnebloem, afdeling Berkelland. Een rit van 2,5 uur door de verschillende kernen en kerkdorpen van Berkelland met als centraal thema de N18. De rit startte op het kerkplein in Beltrum en kende een pauze met koffie en appeltaart bij Baan in Geesteren. Mede door het prachtige lenteweer en het delen van ervaringen (dochter van de chauffeur heeft boerderij moeten verplaatsen vanwege de komst van de N18) werd het een levendige en geslaagde rondrit.

22 maart 2019 - "Heitje voor een Karweitje" op een fraaie lentedag 

Met de bus met een klant vanuit Borculo op weg naar Neede. Een gespecialiseerde schoenwinkel aldaar is de bestemming. Een leuke rit begeleidt door een lentezonnetje die de mist verdrijft. Het prachtige landschap van de Achterhoek ontvouwt zich voor onze ogen. De eerste kleuren groen van de bomen, de bloesem van de magnolia’s, niets ontsnapt aan de aandacht van de klant.

De bus wacht bij de schoenmaker totdat de klant daar klaar is. Mevrouw komt aangelopen en vraagt met een aarzeling in haar stem: “mijnheer de chauffeur, zou ik ook even naar een winkel verderop kunnen gaan. Mijn buurvrouw heeft gevraagd of ik voor haar daar een boodschap wilde doen. Ik heb niets beloofd natuurlijk”. De chauffeur lacht en antwoordt: ”natuurlijk kan dat. Dan hebt u uw goede daad voor vandaag gedaan, en ik ook”. De klant is tevreden en goed gemutst dat ze haar buurvrouw een plezier kan doen. Het gesprek gaat verder over “heitje-voor-karwijtje”. We vinden jammer dat dit niet meer bestaat en hebben er beiden goede herinneringen aan. Op de weg terug naar Borculo rijden we nog even over Geesteren om een paar klantenpassen te bezorgen. Een mooie rit door het buitengebied. Binnen een uur is mevrouw weer thuis en kan haar belevenissen vertellen aan haar echtgenoot.

13 maart 2019 - Pech onderweg

Vandaag geen vrijdag, maar wel de 13e en toch dikke pech. Onze NaoberAuto laat ons in de loop van de middag in de steek. Wat te doen, klanten staan te wachten, het rijschema is volgepland. Dan blijkt de improvisatiekracht van onze vrijwilligersorganisatie. De chauffeur schakelt de ANWB Wegenwacht, de garage én de planner in. De planner verschuift nog een rit naar de bus en springt zelf in zijn auto om klanten op tijd naar hun bestemming te brengen.

De NaoberAuto wordt ondertussen naar de garage gesleept en dan blijkt dat het probleem minder groot is dan verwacht. De garage zal zijn best doen om de volgende ochtend rond 10 uur de auto weer rijklaar te hebben. Maar ook dan moeten de eerste uren van die dag een aantal ritten worden overgenomen. Via de chauffeurs app-groep melden zich twee vrijwilligers die met eigen vervoer de klanten naar de plaats van bestemming zullen brengen.

Maart 2019 - Rondrit met blije klant

 Begin maart haalde één van onze chauffeurs een klant op uit Borculo om deze weer thuis te brengen ... De chauffeur vertelt de klant dat hij daarna zal doorrijden naar Rekken om een klant met rolstoel naar een eetadres te brengen en vervolgens een andere klant moet ophalen in Eibergen om die naar het woonadres in Neede te brengen. De klant vraagt: "Kan ik niet meerijden ... ik ben toch alleen, niemand wacht er thuis en dan kan ik eens mooi zien wat er in de regio allemaal veranderd is?". De chauffeur aarzelt geen moment en zegt: "Natuurlijk kan dat".

De klant geniet met volle teugen van de rit en wijst de chauffeur op alle dingen die hem onderweg opvallen. Nadat de rolstoeler is opgehaald ontwikkelt zich een geanimeerd gesprek tussen beide klanten. In Rekken genieten ze van het mooie pleintje waar de eetgelegenheid is gevestigd, lekkere geuren waaien hen tegemoet. De reis wordt voortgezet naar Eibergen, bij een zorgcentrum wordt een volgende klant opgehaald en onderweg naar Neede wisselen ook deze klanten levenservaringen uit. Veel parallellen worden gevonden, ze hebben ooit hun partner verloren en wonen nu alleen thuis. Terug in Borculo stapt de klant tevreden en voldaan uit. Een ritje van 5 minuten is een rondrit van anderhalf uur geworden.

5 Februari 2019 - Helpende hand zichtbaar

De Helpende Hand is meer dan duidelijk zichtbaar in een situatie die zich voordeed bij één van onze klanten. Mevrouw heeft een boodschappenrit aangevraagd en de chauffeur meldt zich op de afgesproken tijd. Zij voelt zich echter niet goed waarna de chauffeur haar direct naar de huisartsenpraktijk brengt. Anderhalf uur later rijdt de chauffeur opnieuw naar de huisartsenpraktijk en verneemt dat mevrouw voldoende hersteld is. Boodschappen doen kan ze vandaag niet meer en wordt door de chauffeur thuis gebracht. De chauffeur besluit voor haar de noodzakelijke boodschappen in huis te halen.

naar boven